Hälsa o natur

Vår hälsa påverkas


När jag hade börjat undersöka currylinjer så kom jag efterhand i kontakt med människor som var ständigt krassliga eller hade genomgått en operation och inte blev nämnvärt bättre fast de borde ha blivit det. Mina undersökningar visade nästan uteslutande att de hade sängarna i ett currykryss, förutom några som sov helt i en linje, men utan kryss, vilket inte heller verkar bra för krafterna.

Ibland har jag också blivit inblandad när en person tyvärr har gått bort, och då känns det hårt att se att sjuksängen där han borde ha fått tillbaka sina krafter stod i ett currykryss.


Häromåret var jag på en mässa i Göteborg och en naturvetare i en monter stod med pekare i sin hand, så jag tittade till. Fick då frågan om jag kunde ta ut ett currrykryss, vilket jag gärna gjorde. Han ställde sig i krysset och frågade om han skulle bli sjuk nu. ”ja, om du står där i några år” blev mitt svar.

Framförallt currykryssen är starka, och om vi vistas mycket i dem behöver vi avsätta mycket av vår kraft för att kunna vistas där. En vuxen, frisk person kanske inte märker något, men när vi redan är försvagade så blir det en annan effekt.

Barn har visat sig vara extra känsliga. Om ett barn sover oroligt eller kissar i sängen hjälper det ofta att flytta på sängen. Men det är upp till oss vuxna att komma på tanken. Det finns mer att säga om barns påverkan av currykryss, men jag lämnar det till er att finna i litteraturen, eller så kan vi prata om det när vi ses, vilket jag hoppas att vi gör.

alexandra@culinje.com

Naturen kan


Du har säkert läst att hundar avskyr kryss medan katter älskar dem, men om jag ser på min katt så ligger han där det finns något extra mysigt att ligga på, inomhus vill säga, utomhus följer djuren ”curry-reglerna.”

I naturen finns det många fascinerande exempel:

Korsen tar energi från den varelse som vistas mycket i dem och när det gäller träd behöver de extra mycket kraft för att kunna växa i ett kors. Det finns alla möjliga exempel från träd som förtvinar och dör, träd som blir missväxta på olika sätt, men hos de träd som uppammar kraft att stå i kors, som fortsätter leva, skapas acetylsalicylsyra i barken. Älgar och rådjur använder sig av dessa för att feja sina horn mot, troligen för att det gör ont att feja av huden och av dessa träd och buskar får de lindring.  Naturen är underbar.


Det verkar som om djur orienterar sig efter jordstrålning; fåglar navigerar längs linjerna, så även bin, som sägs producera mer honung ifall deras kupa står med öppningen i ett kryss, viltstråk följer linjerna, och om de jagar eller jagas och avviker, så återtar de rätt linje efteråt. Kattdjurs och harars viloplatser är på kryss i naturen.

Om du finner det spännande, så läs gärna mer t.ex i de böcker som du hittar i min litteraturlista.